חללים דינמיים במבני ציבור

מדוע מבני ציבור בבעלות הרשות משמשים פרוגרמה אחת?

ספריות , אולם כנסים וכדומה במקרים רבים מרחבים פתוחים אלו נתפסו בתודעה כאזורים בעלי צורה ואופי ייחודי, ולכן החשיבה עליהם בצורה שונה קשה למחשב.

למרות שחללים אלו הינם במקרים רבים בבעלות הרשות המקומית הפרוגרמה מאוד נוקשה ולא מאפשרת דינמיות.

עקב תהליך מטרופוליזציה ערך החלל במרכז העיר האינטנסיבי עלה והחשיבה על שימוש פרוגרמתי שונה בחלל בהתאם לשעות היום התעורר יותר ויותר כדוגמאות דירות דינמיות בטוקיו .

בנוסף העבודה מהבית הפכה לנפוצה בשנים האחרונות והחלל נאלץ להתלבש בבוקר למשרד וללבוש בגדי ערב לקראת שינה, עקב כך החשיבה נהפך למורכבת יותר בהסתכלות על חלל המגורים .

בנוסף החללים הרחבים לשימוש הציבור נהפכו למבוקשים יותר ויותר עקב העבודה מהבית והשימוש במרחבים הסמוכים לאזור המגורים. הדרישה לשימוש בחללים אלו במרכז העיר הפכה לצורך רבים, ובהתאם לכך השינוי התודעתי על השימוש במרחבים וניצולם המקסימלי נהפך לצורך משמעותי יותר במרחב הציבור הסמוך לבית .

 

התקדמות טכנולוגית והשפעתה על התכנון.

רובד נוסף המאפשר שינוי בחשיבה על השימוש בחלל הינו שימוש נרחב במחיצות דינמיות.

בשנים האחרונות האפשרות לשימוש במחיצות דינמיות עלה עקב יצור חכם יותר וכיום חברות שונות מיצורות מחיצות קלות עם מסילות אלומיניום בטוחות ונעימות לשימוש מבודדות אקוסטית ואטומות על כן השימוש בהם נעשה כיום בבתי כנסת רבים  על מנת לאפשר צירוף חללים קטנים המשמשים פרוגרמות משניות במהלך השנה וחיבור החללים הנ"ל בעת הצורך לפרוגרמה המרכזיים בעת הצורך.

ישנם דוגמאות נוספות כגון חלוקת אולם אירועים גדול באמצעות מחיצות דינמיות בהתאם למספר האירועים המתקיים במקביל באותו חלל.

 

אז אך זה משפיע על מבני ציבור.

בהתאם לשינוי התודעה על החלל, והשימוש הנרחב במבנים מסחר וציבור פרטיים  ובנוסף שימוש בהפרדות וחומרי הייטק כיום ניתן לתכנן חלל ציבורי כדוגמת ספרייה או אולם כנסים במספר דרכים על מנת לאפשר ניצול מקסימלי של החלל בכל שעות היממה.

לדוגמא תכנון ספרייה בצמוד לאולם כנסים לשימוש הציבור וביניהם מרחב ישבה. מרחב הישבה ישמש בבוקר את הספרייה ובערב את אולם הכנסים. מרחב הישבה מתחבר למתחם הספרייה בבוקר ובערב מחיצות הספרייה נסגרות וחלל הישבה מצטרף לאולם הכנסים.

שימוש חוזר בחלל לא רק מאפשר תכנון איכותי ויוקרתי יותר עקב השימוש המרובה בו והתקצב הגדל אלא גם מאפשר לעיר מרחבים ירוקים רחבים יותר עקב השימוש החוזר בחללים והצורך היורד בבניית חללים גדולים נוספים.

 

נקודה למחשבה

השימוש בטכנולוגיה הכרחי לשילוב במבנה כפי שהטכנולוגיה השתלבה בחלל הרכב והמטוסים. לא רק על הצד של " בית חכם" הפעלה ובקרה על מוצרי החשמל בבית מרחוק , צורה זו של שימוש טכנולוגי לא שדרגה או הפכה את הבית עצמו לחכם יותר לשימוש ,  לעומת זו שימוש בחומרי היי טק על מנת לאפשר דינמיות בחלל הופכים את הדירה לטכנולוגית יותר.

אולי יעניין אותך גם..

מיקום המבנה ביחס לאקלים הסבבתי

ישנם פרמטרים רבים שצריכים להילקח בחשבון בעת תכנון מבנה מגורים. כאשר מתכננים מבנה לאוריינטציה, ישנה השפעה רבה על איכות החיים של המתגורר. על כן אבן יסוד משמעותית בתכנון הינה הצבת המבנה ביחס נכון לאוריינטציה ולאקלים הסביבתי של המבנה, ובחינת היתרונות והחסרונות במיקום הפרוגרמות השונות ביחס

Read more >

ההבדלים בין עיבוי בינוי להריסה ובניה

תמ"א 38 הינה תוכנית מתאר ארצית, תוכנית ממשלתית, שנועדה לעידוד חיזוק הבנייה בישראל. בפני הדיירים, עומדות שתי אופציות עיקריות, תמ"א 38/1 או תמ"א 38/2 שעליהן נסביר.   פעמים רבות אנו נתקלים בדיירים, אשר מתלבטים בין שתי האפשרויות,   תמ"א 38/1 נועדה לצורך חיזוק הבניין הקיים,

Read more >

טופס קשר

השאירו פרטים ונציג שלנו יחזור אלכם בהקדם

להתחלת השיחה
איך אפשר לעזור?
היי, כאן נציג של YOOZ,
איך אפשר לעזור לך?